Wij hebben regelmatig zendingsprojecten. In de afgelopen jaren heeft onze gemeente een tweetal projecten in Jakarta gesteund.

  1. Steun aan straatarme kinderen, in samenwerking met GPDI Palmerah in Jakarta.
  2. Weeshuis “Rumah Anugerah”in Jakarta.

Steun aan straatarme kinderen.

De kinderen die gesteund zijn, zijn kinderen vanaf 5 tot en met 16 jaar. Aan het eind van het jaar stuurde het bestuur de begroting die nodig zijn voor de onderhoud- en studiekosten van deze kinderen. Aan het begin van het jaar stuurden we het benodigde geld zodat de kinderen in dat jaar behoorlijk hun studie kunnen vervolgen. Er zijn 12 kinderen die we onder onze hoede nemen daar onze gemeente nog klein is. We danken de Here God dat Hij ons altijd voorziet zodat we deze twaalf kinderen elk jaar kunnen steunen.

Dit is onze laatste bezoek aan het project in 2012. U ziet op de eerste foto op de 2e rij helemaal links is de voorganger van GPDI Palmerah en naast hem onze contactpersoon in Jakarta. De tweede foto is de schoollokaal van de kleuterschool die pas opgericht is. Deze kinderen worden niet gesteund door de regering. Ze kunnen steun krijgen van de regering als ze naar de Islamitische school  gaan en moslim worden. De ouders zoeken dan hulp bij de kerk, maar aangezien de meeste leden van de kerk zijn arm, kunnen ze de kinderen niet volledig steunen. Dit behoort ook tot onze bediening, niet alleen mensen geestelijke voeding geven, maar ook omzien naar de armen in het bijzonder de kinderen.

Weeshuis “Rumah Anugerah”, Jakarta.

Dit weeshuis genoot onze steun vanaf dat we in Nederland woonden. De oprichter is de heer Pdt. Caspar en zijn Vrouw Cynthia. Ze vingen de kinderen op die hun ouders hebben verloren tijdens de rellen in Molukken. Naast de studie hielpen de kinderen ook met tuinieren en het verzorgen van de vissen in de visvijvers. We hebben dit weeshuis geholpen met het bouwen van de visvijvers en daarnaast bijdrage in de kosten van de studie van de kinderen. Er waren toen 36 kinderen. Maar velen van hen zijn nu afgestudeerd en kunnen ook meehelpen in het weeshuis.

[actionbox color=”primary” title=”Ik wil meer weten over de zendingsprojecten.” description=”We helpen u graag om u voor te bereiden op deze stap. Neem contact met ons op via onze contactpagina.” btn_label=”Contact” btn_link=”http://www.vegtorrevieja.com/contact/” btn_color=”primary” btn_size=”big” btn_icon=”envelope-o” btn_external=”0″]